Hieronder in het kort wat je allemaal op jouw Kolibrie Online pagina terug kunt vinden. In de bijlage vind je een uitgebreide handleiding.

Dashboard

Als je inlogt op Kolibrie Online kom je terecht op jouw Dashboard, de beginpagina met een overzicht van meest gebruikte acties en informatie.

Klik op de tegels voor verdere informatie over de verschillende onderdelen.

Actiemenu (links)

Via het actiemenu aan de linkerzijde van je scherm, krijg je direct toegang tot:

- Urenbriefjes
- Reserveringsbriefjes
- Documenten
- Inschrijving

De rode bolletjes laten je zien of er eventueel nog openstaande acties voor je zijn. Hierover ontvang je reminders per mail, zoals bijvoorbeeld voor het afronden van jouw inschrijving.

Recente activiteiten (rechts)

Aan de rechterzijde vind je de recente activiteiten. Ook hier zie je het rode bolletje terug komen als er nog een actie voor je open staat.

Bovenaan de recente activiteiten vind je de zoekfunctie, daarmee kun je direct op zoek naar een bepaalde loonstrook, jaaropgave, etc.

Instellingen

Rechtsboven vind je de Instellingen, daar kun je (van links naar rechts):

• Recente activiteiten verbergen en zichtbaar maken
  • Tussen accounts wisselen (indien je meerdere accounts hebt)
  • Van taal wisselen (Nederlands/Engels)
  • In het profiel jouw wachtwoord voor Kolibrie Online aanpassen
  • Uitloggen uit Kolibrie Online

Reserveringen

Op Kolibrie Online kun je opgebouwde reserveringen (verlofuren en vakantiegeld) eenvoudig zelf opvragen.

Hiervoor klik je op de tegel 'Verlofuren of vakantiegeld aanvragen' en kies je voor:

- Verlof plannen/Verlof ter compensatie van niet gewerkte uren wanneer je (gedeeltelijk) vrij bent en je hiervoor verlofuren wil opnemen.

- Verlof laten uitbetalen wanneer je extra verlofuren bovenop je gewerkte uren wil laten uitbetalen.

- Vakantiegeld laten uitbetalen wanneer je (een deel van) jouw vakantiegeld wil laten uitbetalen.

Vervolgens selecteer je de juiste week en het aantal uur of het bedrag dat je wil opnemen. Er wordt een reserveringsbriefje voor je aangemaakt. In het laatste scherm druk je op 'Aanvragen' om jouw aanvraag te bevestigen.

Ziekmelden

Om jouw ziekmelding door te geven aan Kolibrie, klik je op de tegel 'Nieuwe ziekmelding'

Je komt vervolgens op een nieuwe pagina terecht, waarna je jouw ziekmelding kunt bevestigen. Selecteer de juiste datum en klik op 'Ziekmelding doorzetten'

Kolibrie neemt vervolgens telefonisch contact op om jouw ziekmelding te bespreken.

Heb je vragen?

Klik rechtsboven op de knop Vragen? Zoek in onze kennisbank via 'Artikelen zoeken' of verstuur jouw vraag via een e-mail naar Kolibrie.

Kolibrie HRM is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer: 013 – 54 99 100.

Per mail kun je ons bereiken via helpdesk@kolibrie.nl.