Opdrachtgevers kunnen uren invullen voor medewerkers door in het beginscherm op de tegel ‘Uren Invullen’ de gewenste periode te kiezen.

Vervolgens klikt u op de tegel om het betreffende urenbriefje te openen. U komt nu in het urenbriefje van de door u gekozen week terecht.

Hier kunt u per gewerkte dag de uren van de medewerkers invullen.

Let op: de uren worden pas doorgestuurd naar Kolibrie wanneer er op de knop ‘GOEDKEUREN’ is geklikt.

Het is eventueel ook mogelijk om de uren tussentijds op te slaan door op de knop ‘Opslaan’ te klikken. U kunt dan later het urenbriefje aanvullen. Let erop dat wanneer u het urenbriefje heeft opgeslagen, deze nog niet is goedgekeurd en deze dus nog niet naar Kolibrie is verzonden.

Wanneer u op de knop ‘Goedkeuren’ heeft geklikt keert u terug naar het beginscherm. Rechts in beeld ziet u onder het betreffende urenbriefje nu ook ‘goedgekeurd’ staan. Ziet u dit niet staan en staat er bij het urenbriefje een geel driehoekje met hierin een uitroepteken, dan is het urenbriefje niet goedgekeurd. U kunt vervolgens het betreffende urenbriefje weer openen door erop te klikken.

Uren die via Kolibrie Online zijn goedgekeurd worden automatisch zichtbaar voor de betreffende medewerker in hun eigen online omgeving.

Let op: u kunt een gegroepeerd urenbriefje slechts éénmaal aanbieden bij Kolibrie.

Heeft u een nieuwe medewerker die nog niet op het urenbriefje zichtbaar is, kunt u de gewerkte uren altijd mailen naar helpdesk@kolibrie.nl. Wij zorgen ervoor dat de uren worden uitbetaald zodra de medewerker het contract getekend heeft.

TIP: Door op de tegel ‘Urenoverzicht per periode’ te klikken kunt u eenvoudig een overzicht van de doorgegeven uren raadplegen. In de datumvelden op de tegel vult u de gewenste periode in. De gegenereerde rapportage is naar eigen wens in te delen in kolommen. Tevens kunt u een rapportage ook naar Excel exporteren, zodat u de rapportage gemakkelijk met anderen kunt delen. Ook kunt u in een rapportage gemakkelijk zoeken: rechts bovenin vindt u een zoekfunctie.

Op de tegel ‘Urenoverzicht totaal’ziet u een overzicht van geschreven uren binnen een gegeven periode.

Deze gegevens worden in een handige diagram weergegeven, zodat u in één oogopslag per week alle geschreven uren ziet.